Bruschetta med italiensk vegetarburger

En av Italias mange yndede matretter er den svært populære bruschettaen og ikke uten grunn, dette er nemlig skikkelig «kosemat». Lyst brød stekes gyllent og sprøtt i olivenolje, gnis inn med hvitløk og toppes med en saftig tomatsalat. Her er vår egen vri med Liv Laga Italiensk Vegetarburger, fersk mozzarella og ruccula.

Du trenger:

Til 4 personer

2 pk Hoff Liv Laga Italiensk Vegetarburger

Ristet brød:
4 store skiver fint landbrød, eller etter ønske
Olivenolje
2 fedd hvitløk, delt i to

Tomatsalat:
4 plommetomater, av god kvalitet
3 ss olivenolje
1 båt hvitløk, finrevet
1 neve frisk basilikum, finhakket
Ca. ½ ts salt
½ ts nykvernet sort pepper

250 g fersk mozzarella, i tynne skiver
Litt ruccula

Slik gjør du:
1. Stek vegetarburgere etter anvisning. Del i litt tykke skiver.
2. Stek brødskivene gylne og sprø på begge sider i en varm stekepanne med litt olivenolje. Gni over de sprø brødskivene med hvitløksfedd.
3. Del tomatene i fire, ta ut frøene, skjær tomatkjøttet i små terninger. Bland sammen med olivenolje, hvitløk og basilikum. Smak til med salt og pepper.
4. Legg litt ruccula og mozzarella på brødskivene. Ha over godt med tomatsalat og til slutt Liv Laga Italiensk vegetarburger. Pynt gjerne med frisk basilikum.

Tips:

  • Finhakk gjerne litt rødløk og vend inn i tomatsalaten.
  • Lag små munnfuller av bruschetta ved å bytte ut brød med tynne skiver av bagett. Skal du lage til mange, drypp brødet med olivenolje og stek de gylne og sprø i stekeovn ved ca. 200 ˚C.